• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binin Üzerinde Çocuk Renklerin Dünyasıyla Buluştu
05 Şubat 2019 Salı 11:34

Binin Üzerinde Çocuk Renklerin Dünyasıyla Buluştu

Kuruluşundan bu yana çocukların sanat ve yaratıcı dünyayla arasında köprü olan Adel Kalemcilik, İz Bırakan 50. Yılında binin üzerinde çocuğu birbirinden renkli atölyelerinde ağırladı

Kuruluşundan bu yana çocukların sanat ve yaratıcı dünyayla arasında köprü olan Adel Kalemcilik, İz Bırakan 50. Yılında binin üzerinde çocuğu birbirinden renkli atölyelerinde ağırladı

 

Educational Researcher’da yayınlanan araştırmaya1 göre, düzenli olarak sanat aktiviteleriyle uğraşmak, çocukların karar verme, problem çözme ve farklı açılardan bakabilme yeteneklerini geliştiriyor. Bununla birlikte sanatla ilgilenen çocuklar eleştirel düşünme ve empati kurma becerisi kazanıyor.

 

Bu doğrultuda Adel Kalemcilik, benimsediği iyilik değeri ile 50 yıldır çocuklara renkleri öğreterek, çizgilerin dışındaki hayallerini yansıtmalarına yardımcı oluyor. Şirket, bu anlayışla çocukların kendi ışıklarını ve yollarını keşfetmelerini mümkün kılmaya devam ediyor.

Çocuk Sanat Festivali kapsamında dört gün boyunca ressam Yiğit Yazıcı’nın eğitmenliğini üstlendiği atölyeleriyle çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlayan Adel Kalemcilik, İz Bırakan 50. Yılında çocukların dünyasına renklerden izler bıraktı.

 

Yaklaşık binin üzerinde çocuğun katılımıyla gerçekleşen atölyelerde, minik sanatçılar Adel ve Faber-Castell ürünleriyle, ebru, tuval ve maske boyama, Amorf ahşaplara resim yapma gibi aktivitelerle birbirinden yaratıcı objeler hazırladı. Gün sonunda aktivitesini tamamlayan çocuklar “Renk Koruyucusu” sertifikalarını ressam Yiğit Yazıcı’nın elinden aldı. Adel ve Faber-Castell kalem ve boyaların kolay kullanılabilir, güvenilir yapısı ile çocuklar rahatça boyama yapma fırsatı yakalarken, aileler ise çocuklarının mutluluklarına ortak oldu.

 

Çocukların el becerileri, özgüvenleri, bedensel ve fiziksel gelişimlerini artırmaya yönelik çeşitli proje ve faaliyetleri hayata geçiren Adel Kalemcilik hakkında daha fazla detay için www.adel.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

1 https://www.educationnext.org/the-educational-value-of-field-trips/

***

Adel Kalemcilik hakkında:

Türkiye’de kırtasiye denince ilk akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, 1969’da İstanbul-Kartal’daki üretim tesisinin açılışıyla faaliyete geçti. Anadolu Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ve 1996 yılında Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Adel , dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile kuruluşundan bu yana sürdürdüğü işbirliğini 1995 yılında ortaklıkla pekiştirdi. Adel, bu ortaklığın gücü ile Türkiye’ye değer katan yatırımlarını ara vermeden sürdürüyor. Temmuz 2015’de Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.500’e yakın ürün çeşidi ile Türkiye’de üretilen ve ithal edilen Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Adeland, Atlas ve Max markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Perakende sektöründeki deneyimi ve geniş bayi ağıyla 2015 yılında oyuncak sektörüne giren Adel,iki yıldan fazla süren yapılan titiz çalışmalar ve pazar araştırmaları sonucunda, kendi yarattığı Adeland markası dışında, dünyanın önde gelen lisanslı markaları ile bu kulvarda hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyor. 2018 yılında gerçekleştirdiği iyiliğe adanan relansmanı ile Adel, tamamen yenilenen marka yüzü ve ürün portföyünü hayata geçirdi. Özünde barındırdığı “iyilik” değerini benimseyerek eğitimin ve eğitimde yaratıcılığın en büyük destekçisi olan, eğitim, sanat ve spor olmak üzere çok sayıda sponsorluk ve sosyal sorumluluk projesi yürütüyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1549350522_dsc00124.jpg1549350529_dsc00133.jpg1549350538_dsc00135.jpg1549350540_dsc00148.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 758 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim