Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, SANERC ve VKV Sağlık Kuruluşları Hemşirelik Haftası Sempozyumu Düzenledi
Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma
Merkezi ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları, Hemşirelik Haftası kapsamında ‘Herkes İçin Sağlık’ sempozyumu düzenledi. Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Ülkü Burgess’in açılış konuşmalarını yaptığı sempozyuma, Uluslararası Hemşireler Konseyi Başkanı Annette Kennedy, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilciliğinden Dr. Serap Şener, Türk Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azize Karahan konuşmacı olarak katıldı.
Bilimde mükemmeliyet merkezi olmayı hedefleyen Koç Üniversitesi, Hemşirelik Fakültesi, Semahat Arsel Hemşirelik Eğitim ve Araştırma Merkezi ve Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları’nın işbirliğiyle Hemşirelik Haftası kapsamında bir sempozyum düzenledi. “Herkes İçin Sağlık” başlığıyla düzenlenen sempozyumda herkese sağlık; sağlık politikaları, sağlık hizmetleri sunumu, disiplinlerarası işbirliği gibi farklı açılardan tartışılarak, hemşirelerin bu amaca ulaşmadaki rolleri ve önemi ele alındı.
Prof. Dr. Ayişe Karadağ: “Hedefimiz klinik alanda güçlü hemşirelerin yetişmesini sağlamak”
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ayişe Karadağ, “Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin temel hedefi; bilimin ışığında, kaliteli hemşirelik bakımı veren, klinik alanda güçlü hemşirelerin yetiştirilmesi olsa da, fakültemiz tüm planlamalarında ülkede, bölgede ve globalde bir bütün olarak hemşireliğin gelişmesini öncelik sırasına almakta ve buna katkı sağlayacak organizasyonların, çalışmaların öncülüğünü yapmaktadır. Her yıl VKV Sağlık Kuruluşları ile birlikte düzenlediğimiz 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası programları ve iki yıldır Türkiye temsilciğini üstlendiğimiz “Nursing Now” kampanyası bu misyonun yansımalarıdır. Yine bu misyonun gereği olarak hemşirelik haftası etkinliğimizi uzaktan erişim sistemleri aracılığı ile tüm dünyaya açtık. Programımızı; hemşirelik dernekleri, yükseköğretim kurumuna bağlı 169 hemşirelik programı, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bakım Meslekleri Daire Başkanlığı ve sosyal paylaşım ağları aracılığı ile ülkemizdeki tüm hemşirelere, eğitimcilere ve öğrencilere duyurulmasını sağlayacak şekilde tasarladık. Bu program, ülkemizin her yerinde hatta yurtdışında canlı izlenmeye ve ilgi duyanların erişimine açıktır” dedi.
Annette Kennedy: “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2030 yılına gelindiğinde 40 milyon sağlık çalışanı gerekecek”
Sempozyumun ilk oturumunda, ICN 2019 teması “Herkes İçin Sağlık” konusunda sunum yapan Annette Kennedy, ICN’in dünyadaki en eski ve köklü hemşirelik organizasyonu olduğunu, amacının hemşirelik mesleğinin eğitiminin ve standartlarının iyileştirilmesi ve mesleğin yüceltilmesi olduğunu söyledi. Annette Kennedy sözlerine şöyle devam etti: “Bilindiği üzere hasta bakımında hemşirelerin rolü son derece önemlidir. Nasıl ki doktorlar için hayat kurtarır diye tanımlama yapılıyorsa iyi eğitilmiş bir hemşire de hayat kurtarır ve hasta bakımında önemli farklılık yaratır. Bu nedenle hemşirelerin mesleği yüceltmek için daha çok görünür olmaları ve kendileriyle ilgili karar verici mercilerle işbirliği ve koordinasyon halinde olmaları gerekir. Meslekteki sorunların dile getirilmesi ve çözüm yollarının yaratılması kaliteli sağlık hizmeti vermenin en önemli koşuludur. Ayrıca şunu unutmamak gerekir ki sağlık alanına yatırım yapılması ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlar. Sağlıklı insanlar üretebilir, çalışabilir ve harcama yapabilir. Dünya Sağlık Örgütü de hemşirelik mesleğine son derece önem vermektedir. Hatta 2020 yılını Hemşirelik yılı olarak ilan etmişlerdir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre 2030 yılına gelindiğinde 40 milyon sağlık çalışanına ihtiyaç duyulacak. Bu da demek ki önümüzdeki yıllarda iyi eğitim almış ve düzgün çalışma koşullarına sahip hemşirelere daha da çok ihtiyaç olacak. Bilinmelidir ki kötü sağlık bakımı vermek daha çok ölüme neden olur. Onun yerine hiç vermemek daha iyidir. Bu nedenle hemşirelerin yaşam ve çalışma koşullarının mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor.”
Sempozyumun devamında, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Prof. Dr. Ayşe Ferda Ocakçı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Prof. Dr. Kafiye Eroğlu başkanlığında “Farklı Bakış Açıları ile Herkes için Sağlık” başlıklı panel gerçekleştirildi.
“Herkes için Sağlığa ulaşmada hemşirenin rolü” konusunda konuşan Türk Hemşireler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Azize Karahan, sağlık hizmetlerinin farklı alanlarında çalışan hemşirelerin herkese sağlık sunmada önemli ve vezgeçilmez bir güç kaynağı olduğunu vurgulamıştır.
Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Dr. Özge Karanfil ise “Herkes için Sağlığa Ulaşmada Modellemelerin ve Disiplinlerarası İşbirliğinin Önemi”ni paylaştı. Son olarak, sağlık haberciliği konusunda basının önde gelen isimleri arasında yer alan gazeteci Ayşenur Asuman Uğur ise “Herkes için Sağlığa Ulaşmada Medyanın Rolü” başlıklı bir sunum yaptı.
Haber : Merve GÜLMEZ
- Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
- İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
- Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
- Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
- CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
- CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
- Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim