“PAMUK DESTEKLEME PRİMLERİ NE OLDU?”
Ülkemizde ve Dünyamızda Koronavirüs nedeniyle yaşadığımız can kayıplarımız ile büyük bir üzüntüleri ülkece yaşadık. Normalleşme süreci ile ülkemizde rutin işleyiş önlemleri almak koşuluyla gerçekleşmeye başladı.
Koronavirüs salgınını, gıdanın ve dolayısıyla da tarımın ne kadar değerli ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı . Ege bölgemizin ve Aydın ilimizin tarıma dayalı bir ekonomi ile ailesini geçindirme gerçeğini de düşündüğümüzde en bereketli topraklarda yaşamanın avantajını gıdaya zorluk çekmeden ulaştığımızda bir kere daha anladık.
Tarım ile uğraşan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ne haldeler? Bakanlık pamuk üreticisini de düşünüyor mu peki? Bu konularda yalnız bırakılan pamuk üreticisini iyi parti incirliova ilçe teşkilatı olarak önemli bir sorunu dile getirmek boynumuzun borcu diye düşünüyoruz.
2019 yılı, pamuk üreticimizin yaşadığı ekonomik zorluklarla atlatılmıştı. Yine dile getirdiğimiz sıkıntılarla çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sesi olmuştuk.
31 mart 2019 yılı mahalli idareler seçimleri dolayısıyla ödenen 2018 yılı pamuk rekoltesi destekleme primleri seçim kampanyası boyunca seçim meydanlarında kullanılmıştı maalesef yine çiftçimizi ve üreticimizi seçim malzemesi yapılmıştı.
2020 yılı haziran ayındayız ve ne yazık ki 2019 yılı pamuk rekoltesi destekleme primleri daha henüz ödenmedi. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ödemesi gelen borçlarını ödemekte zorluk çekmekte yeni sezon ürün ekiminde ve dikiminde ekonomik zorluklarla karşılaşmaktadırlar.
Tarım ülkemizin ve bölgemizin en önemli geçim kaynağı dır. Çiftçilerimize pamuk rekoltesi destekleme primleri ödemesinin bir an önce yapılması elzemdir. Ziraat Odaları ile çiftçilerimiz ödemelerin aksaması dolayısıyla sıkıntılar yaşamaktadır.
Virüs salgını nedeniyle tarım işçilerinin de çalışmalarında ve işçi bulmada sorunlarla karşılaşan çiftçilerimiz ve üreticilerimiz psikolojik olarak da ciddi anlamda sıkıntılar yaşadılar.
2020 yılı ürün ekiminde desteklemenin de önceden belirlenmemesi tarım politikalarımızın da uzun vadeli olmadığından kaynaklanan belirsizliklerle çiftçilerimiz karambole ürün ekiminde ve dikiminde kaderlerine terk ediliyor.
İhraç ediliyor olması ürünlerimizin önemli olduğunun bir kanıtıdır. Özellikle mevcut iktidar politikaları ithal tarım ürünlerimizin ticaretini kolaylaştırmıştır.
Yerli ürünlerimizin ve üreticilerimizin bu ticaretle bağları olması münasebetiyle bakanlığımızdan ve meclisimizden ürün hasat mevsiminde ithal ürünlere gümrük vergilerinin arttırılması konusunda taleplerimizi iletiyoruz.
Çiftçilerimize ve üreticilerimize hep birlikte sahip çıkmak düşüncesi ile çiftçilerimizin sesi olmak istiyoruz. Çiftçimiz ve üreticilerimiz kazandıkça refah seviyesi yükselir ülke ekonomimize katkılar sağlar.
Çocukluğumdan bu yana toprakla iç içe olan bir vatandaş olarak çiftçilerimizin ve üreticilerimizin desteklenmesi bizim için en hassas konudur.
Hasat ve ekim/dikim dönemindeki çiftçilerimize ve üreticilerimize bereketli kazançlar dilerim. Allah kolaylıklar versin. İYİ PARTİ olarak tarımın ve üreticilerimizin desteklenmesi bizim önceliğimizdir.Tüm çiftçilerimizi ve üreticilerimizi birlikte hareket etmeye ve birbirlerine destek olmaya davet ediyoruz.
- Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
- İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
- Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
- Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
- CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
- CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
- Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim