• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Prematüre Gücü’ Projesi Seminerleri Başladı!
11 Şubat 2019 Pazartesi 10:32

‘Prematüre Gücü’ Projesi Seminerleri Başladı!

Dünyanın en küçük kahramanları prematüre bebeklerin ve ebeveynlerinin mücadelesine destek olmak için #PrematüreGücü projesini sürdüren Prima, desteğe ihtiyaç duyan prematüre ebeveynlerini de yalnız bırakmıyor.

Dünyanın en küçük kahramanları prematüre bebeklerin ve ebeveynlerinin mücadelesine destek olmak için #PrematüreGücü projesini sürdüren Prima, desteğe ihtiyaç duyan prematüre ebeveynlerini de yalnız bırakmıyor. Mutlu annelerin bebeklerinin de mutlu olacağı gerçeğinden yola çıkarak El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile Prematüre Ebeveyn Eğitim Fonu’nu kuran Prima, Türkiye genelinde ebeveynlere yönelik bilgilendirici seminer ve eğitimler düzenlemeye başladı.

Türkiye’nin lider bebek bezi markası Prima’nın 2 yıldır sürdürdüğü Prematüre Gücü projesi prematüre ebeveynlerini de kapsayacak şekilde büyüyor. Türkiye’de her 10 bebekten 1’inin prematüre doğduğu gerçeğinden yol çıkarak prematüre bebeklerin hayata tutunma mücadelesine destek olmak için Prematüre Gücü projesini başlatan Prima, bu kapsamda tasarladığı ve ürettiği Türkiye’nin ilk en küçük bebek bezini Türkiye genelindeki hastanelere bağışlamaya devam ederken, El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile prematüre ebeveynlere yönelik bilgilendirici seminer ve eğitimler de düzenliyor. Bu yıl hayata geçirilen Prematüre Ebeveyn Eğitim Fonu aracılığı ile Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi ve İstanbul’da Esenyurt Devlet Hastanesi ile Medeniyet Üniversitesi Yenidoğan Ünitelerinde seminerlere başlayan Prima, bu seminer ve eğitimleri önümüzdeki günlerde Türkiye geneline yaymayı planlıyor.

 

Prematüre annelerinin daha çok duygusal desteğe ihtiyacı var

El Bebek Gül Bebek Derneği’nin prematüre ebeveynleri üzerinde gerçekleştirdiği son araştırmaya göre; prematüre bebek dünyaya getiren her 10 anneden 8’i bebekleri prematüre olduğu için kendini suçlu hissediyor ve bu annelerin sadece yüzde 17’si bu zorlu süreçte psikolojik destek alabiliyor. Prematüre bebeğin doğumdan sonraki hayata tutunma sürecinde, annelerin fiziksel ve duygusal olarak çok fazla desteğe ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Prima Uzman Kurulu Üyesi Uzman Psikolog Yeşim Çaylaklı, prematüre bebek sahibi olan annelerin doğum sonrası depresyona yakalanma olasılıklarının 5 kat daha fazla olabildiğini belirterek, prematüre annelere kendileriyle benzer deneyimler yaşayan annelerle bir araya gelmelerini ve mümkünse psikolojik destek almalarını öneriyor.

 

Türkiye’de 31 yıldır yenilikçi ürünleriyle bebeklerin sağlıklı, mutlu gelişimlerine katkı sağlamak için çalışan Prima, mutlu annelerin bebeklerinin de mutlu olacağı gerçeğinden yola çıkarak, dünyanın en küçük kahramanlarının yanı sıra ebeveynlerinin de bu büyük mücadelesine ortak olmayı amaçlıyor. Bu amaçla Prematüre Ebeveyn Eğitim Fonu’nu kurarak, El Bebek Gül Bebek Derneği işbirliği ile ebeveynlere ulaşan Prima, onların prematüre ebeveynliği konusunda daha fazla bilgi sahibi olarak, endişelerini geride bırakmaları için seminerler ve eğitim programları organize ediyor. Yapılan eğitimlerin içeriğiyle ilgili bilgi veren El Bebek Gül Bebek Derneği Başkanı İlknur Okay ise “Devlet ve üniversite hastanelerinde bebekleri yeni doğan ünitesi yoğun bakım servisinde yatmakta olan prematüre anne-babalarıyla bir araya gelerek, onlara hem prematürelik hakkında kısa bilgilendirmeler yapıyor hem de bu dönemde yaşadıkları suçluluk, endişe, korku gibi duyguları yönetebilmeleri için destek oluyoruz. Yaptığımız bu seminerler yeni doğan yoğun bakım hemşireleri ve hekimlerimiz tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. ‘Anne iyi olursa bebek de iyi olur’ inancımızla tüm prematüre ebeveynlerinin her zaman yanındayız.” diye konuştu.

 

 

Prima Hakkında: Prima, Türkiye’nin 1986 yılında piyasaya sunulan ilk hazır bebek bezi olarak ilk günden bu yana pazar liderliğini koruyor. Annelerin ihtiyaçlarına göre ürünlerinde yeniliklere imza atan Prima; 1999 yılında hala sadece Prima’da bulunan “losyon bakım şeritleri”ni, 2000 yılında da ilk kez “nefes alan pamuksu dış yüzeyi” Türk tüketicisinin beğenisine sundu. 2003 yılında Prima, Tam Koruma ile daha geniş bel bantları ve daha yüksek emicilik gücü ile sızıntıları önleyerek bebeklerin daha rahat etmesini sağladı. 2004’te piyasaya sunduğu “Prima New Baby Yenidoğan” ürünü ise “İkili Koruma” Sistemi ile idrarın yanı sıra yenidoğana özgü yumuşak dışkının da emilmesini sağlayan yenidoğana özel ilk bebek bezi oldu. 2005 yılında hem ürün gamını Türkiye’nin ilk ve tek anatomik şekilli ürün gamı haline getirmiş hem de bebeklerin değişik gelişim aşamalarındaki farklı ihtiyaçlarının aynı bebek bezi ile karşılanamayacağından yola çıkarak, bebeklerinin gelişimlerinin her aşaması için farklı teknolojiler ile üretilmiş farklı ürünler geliştirmiştir. 2006 yılında Yeşil Ekstra Kuru tabakalı bebek bezini ve 2007 yılında da ilk mis kokulu bebek bezini tüketicileri ile buluşturmuştur. 2010 yılında ise Prima’nın en kuru ve en ince bezi, yeni Dry Max Teknolojisi ile Prima Premium Care’i annelere sunmuştur. 2005 yılında 360 derece esnek bel teknolojisine sahip külot gibi bir kerede kolayca giydirilen ve pratik bir şekilde çıkarılabilen Prima külot bezi tüketiciler ile buluşturmuştur. Prima Dünyası; Aktif Bebek, Kuru ve Hesaplı, Premium Care, Prima Külot Bez bebek bezleri ve Islak Mendilleri’nden oluşan geniş ürün gamıyla tüm beklentileri karşılıyor. (Daha fazla bilgi için www.prima.com.tr ve www.facebook.com/PrimaDunyasi)

Haber : Helin ÖDEN

1549868863_0207.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim