Elişi Öğretmeni Şeniz GÜNDOĞDU Röportajı
AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Yıldız BARKUT, Elişi Öğretmeni Şeniz GÜNDOĞDU ile Röportaj Gerçekleştirdi.
Yıldız BARKUT : Kendinizden biraz bahseder misiniz?
Şeniz GÜNDOĞDU : 6 Yıldır Elişi Öğretmenliği Yapıyorum
İşletme mezunuyum, Elişi öğretmenliğiyle uğraşıyorum. Ahşap boyama, takı tasarımı, örgü, nakış bunların Halk Eğitim kurslarında eğitimini aldım. İzmir’de ve değişik yerlerde eğitimler aldım. 6 yıldır Elişi öğretmenliği yapıyorum. Genelde mağdur kadınlarımıza, rehabilitasyon merkezlerine, yetiştirme yurtlarında ve genelde yardıma muhtaç kişilerle çalışıyorum.
Yıldız BARKUT : Yolunuz mağdur kadınlarla nasıl kesişti?
Şeniz GÜNDOĞDU : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bünyesinde Çalışıyorum
Öncelikle ben bu işe başlamadan önce koruma altındaki çocuklarla gönüllü olarak çalışmıştım. Kurumdakilerde, çocuklar vakitlerini boş geçirmesinler diye, bizimle çalışın dediler. Halk Eğitim aracıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde çalışıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde, kadın konuk evimiz gibi kurumlarda istek ve talep olduğu zaman çalışıyorum.
Yıldız BARKUT : Elişlerini satıyor musunuz, yoksa sadece sergi amaçlı mı?
Şeniz GÜNDOĞDU : Ek Gelir Kapısı Açıyoruz
Satıyoruz çünkü elde edilen gelir ile malzeme alıp, kursun devamını sağlıyoruz. Bayanlar kendi yaptıklarını, el emeklerini ücretlendirilip satıyorlar. Onlara meslek kazandırmak amacıyla eğitim veriyoruz. İleride buradan çıktıklarında, ellerinde bir meslek ve hobileri olsun bir şeyler değerlendirebilsinler. Aslında o yüzden her türlü elişi öğretiyoruz, istekleri doğrultusunda yönlendiriyoruz, ek gelir kapısı açıyoruz. Hiçbir şey bilmeden geliyorlar, kurumdan bir şeyler öğrenerek çıkıyorlar.
Yıldız BARKUT : Mağdur kadınlarımızın, kendi ayakları üstünde durmalarına yardım etmek nasıl bir duygu?
Şeniz GÜNDOĞDU : Ekonomik Özgürlükleri Yok
Çok güzel bir duygu. Kendi ayakları üzerinde duramadıkları için zaten bu kurumlara geliyorlar. Ekonomik özgürlükleri yok. Okuması, yazması olmayan kadınlar var, okuma ve yazma kursları açtık. Biraz daha kendine güvenleri geliyor. Kurslara gidip, kendilerini yetiştirip, işe başlayan genç kızlarımız var. Özgüvenleri arttı ve hiçbir şey bilmeden farklı yerlerden gelen bayanlarımız, kendilerini kurslarla yetiştirip işe girdiler.
Yıldız BARKUT : Aynı zamanda , koruma altındaki çocuklara da eğitim veriyorsunuz değil mi?
Şeniz GÜNDOĞDU : Biz Onlara Ablalık Yapıyoruz
18 yaş altı çocuklarla da çalışıyoruz. Koruma altında ki çocuklarımızla el işi yapıyoruz, psikolojik destek olmaya çalışıyoruz. Ahşap, örgü, takı istekleri doğrultusunda bir şeyler yapıyoruz. Biz onlara ablalık yapıyoruz, kadınlarımızın ve çocuklarımızın paylaşamadıkları dertlerini dinliyoruz.
Röportaj : Yıldız BARKUT
- Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
- İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
- Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
- Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
- CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
- CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
- Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim