Fevzi KÖSE : Yangın Emniyet Şeritleri +-
AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Alp Gayrimenkul Danışmanlığı Kurucusu Fevzi KÖSE ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.
Osman ÇELİKKOL : Kendinizden bahseder misiniz ?
Fevzi KÖSE : 1996-2003 Orman İşletme Müdürlüğü
1960 Aydın Germencik İlçesi doğumluyum. Evli 1 çocuk babasıyım. Oğlum Bilgisayar Mühendisi. İlk, orta, lise tahsilimi Germencik’te yaptım. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği bölümünü 1981 yılında bitirdim. Sonrasında askerlik görevimi tamamladım. Ardından kamuoyu hizmeti ve değişik görevlerde bulundum. 1996 – 2003 Orman İşletme Müdürü görevi yaptım.
Osman ÇELİKKOL : Kpss ile mi girdiniz ?
Fevzi KÖSE : KPSS Yoktu
1981 yılında devlet memurluğuna girdim. O zaman için KPSS ile yoktu. Kurum kendi sınav açıyordu ve bende bu sınavı başarı ile tamamladım. O zaman için Orman Mühendisi açığı fazlaydı. Bizim açımızdan da problem olmadı. Şimdi gençlerimizde işsizlik oranı fazla. Meslek eğitimine gereken önem verilmiyor.
Fevzi KÖSE : 2012 MHP İl Başkanlığı
2003- 2006 yılları arasında Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcılığı görevinde bulundum. Sonrasında emekli oldum. 2009 yılında Aydın Belediyesin Meclis Üyeliği yaptım. 2012 yılında Aydın Milliyetçi Halk Partisi İl Başkanlığı görevine geldim. 3 yıl gibi bir süre burada görevimi tayin ettim.
Fevzi KÖSE : Alp Gayrimenkul Danışmanlık
7 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı idim. 1 Kasımdan sonra siyaseten biraz dinlenelim istedik. Alp Gayrimenkul Danışmanlık adı altında işyerimizi açtık. Arkadaşlarımız ile beraber faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Yine emeklilikten sonra Teknofan adı altında bir bilgisayar ile ilgili bir işyeri açmıştım. Hem esnaflık hem siyaset hem de kamuda uzun yıllar süren bir tecrübemiz oldu.
Osman ÇELİKKOL : Gayrimenkul danışmanlığı ile emlakçılık arasında bir fark var mı ?
Fevzi KÖSE : Yatırımcı Vatandaşlara İçin Gayret Gösteriyoruz
Teknik anlamda arasında çok büyük bir fark yok. Biz daha kurumsal daha teknik anlamda vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Özellikle gayrimenkul yatırım danışmanlığında yatırımcı vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Tabi emlak piyasasında sadece emlak işi yapan, daha küçük bazda çalışan arkadaşlarımız da var. Aşağı yukarı aynı sayılabilir.
Osman ÇELİKKOL : Bu işin zorlukları nelerdir ?
Fevzi KÖSE : Benim Uzmanlık Alanım Kamuoyu Hizmetidir
Daha 1 yılımı doldurmadım. Açılalı daha çok olmadı. Ben emekli olup bir kenarda oturmayı seven bir insan değilim. Çalışmayı, hareketi seven bir insanım. Onun için 1 Kasım seçimlerinden sonra ne yapabilirim diye düşündüm. Böyle bir işyeri açmanın doğru olacağı kanaatine vardım. Hem zamanımı değerlendirme açısından, hem topluma faydalı olabileceğimiz bir iş anlamında bu işe girdik. Benim esas uzmanlık alanım geçmişimde de yer alan kamuoyu hizmetidir.
Fevzi KÖSE : Orman Mühendisi Olarak Orman Teşkilatına Hizmetlerim Oldu
Orman Mühendisi olarak Orman Teşkilatına, Orman Genel Müdürlüğüne hizmetlerim oldu. Yine memleketimiz Aydın’a hizmetlerimiz oldu. Aslında bizim içimizde her zaman bir siyaset var. Çocukluğumda hatırlıyorum hep aklımızda bir devlet adamı olma ideali vardı.
Fevzi KÖSE : Halka Hizmet Etmek Hakka Hizmet Etmektir
Şuanda da insanlara hizmet etmeyi, topluma hizmette bulunmayı önemli görüyorum. Hakka hizmet halka hizmettir. Halka hizmet etmek Hakka hizmet etmektir, olarak görüyorum. Allah rızası için, Hakkın rızası için halka hizmet etmek gerektiğini düşünüyorum. Önce Aydın sonra Ülkemiz. Bizim Türk milletinin bekası için gençlerimizin geleceği için bizim Aydınımıza sahip çıkmamız lazım. Sorumluluk sahibi vatandaşlarımızın, iş adamlarının, aydınlarımızın bunu mutlaka dikkate almalarının gerektiğini düşünüyorum.
Osman ÇELİKKOL : Orman işletmede müdürlük yaptınız. Bu süre zarfında yaptığınız çalışmaları anlatır mısınız ?
Fevzi KÖSE : 60 bin Adet Kestane Fidanı Diktik
1989-90’lı yıllarda işletme müdürü olduğumda Türkiye’de ilk defa Köşk’ün 10 adet köyünde Kestane özel ağaçlandırma çalışması yaptık. Aydın Valiliği ile geliştirdiğimiz bir proje idi. 10 adet köyde 60 bin adet kestane fidanı diktik. Türkiye’de ilk olarak başlatılan Kestane özel ağaçlandırma çalışıydı. Şuanda Türkiye’de Kestane üretimi bakımından Aydın 1. Sıradadır. Burada önemli bir hizmet verdiğimize inanıyorum.
Fevzi KÖSE : AYTV’de Aslı Hanım İle Bir Çalışmamız Oldu
Ayrıca Fıstık Çamı özel ağaçlandırma kapsamında çalışmalarımız oldu. O zamanlar AYTV vardı. AYTV’de Aslı hanımın Köyümüz Kentimiz programında Aslı hanım gittiği her köye Fıstık Çamı götürürdü. Biz bu konuda kendisine destek veriyorduk. Bu şekilde köylerimizde Fıstık Çamı ormanları oluşmasını sağladık. Yine Aydın’ın Çine girişinde, Baltaköy tarafında, Aydınımıza yakın olan yerlerde piknik alanı oluşsun diye, zamanında Fıstık Çamı özel ağaçlandırma sahaları yaptık.
Fevzi KÖSE : Fıstık Çamı, Kızılçam Olarak Milyonlarca Ağaçlandırma Yaptık
Çiftlik köyünün hemen bitişinde, Savrandere köyünün hemen bitişiğinde, Çakırbeyli’ye ayrılan yol ayrımında bulunan küçük tepeye, Askeri sahanın içerisinde gibi böyle öbek öbek Fıstık Çamı özel ağaçlandırmaları yaptık. Bunları hep ileri yönelik Fıstık Çamı, Kızıl Çam olarak milyonları bulmuştur. Bu konuda Fıstık Çamı girişimlerimiz çok fazla oldu. Yine o dönemde Aydın Ticaret Odası ile beraber ilk defa özel bir orman kurduk. Yine Kuşadası Atatürk yolu üzerinde güzel bir Fıstık Çamı ormanı kurduk. Köylerimizde kentimizde birçok çalışma yaptık.
Fevzi KÖSE : 20 Civarı Köyde Eğitimler Verdik
Yine orman yangınları mücadelesinde müdürlük yaptığım dönem boyunca Aydınımız büyük ve önemli bir orman yangını görmemiştir. Orman köylülerimiz ile diyaloglarımız çok iyi olmuştur. Yine bu anlamda Koçarlı Mazın yöresinde Mersinbelen ve çevresi, Söke Çavdar köyü ve çevresi gibi 20 civarı köyde Fıstık Çamı ormanlarının veriminin arttırılması, ormanlara daha iyi bakılması yönünde, ormanlarda budama, ormanın alt örtüsünün temizliği gibi çalışmalar ilk defa zamanımda başlatılmış ve geliştirilmiştir. Bunun gibi birçok alanda ormancılıkta Aydınımıza önemli katkılar yaptığımıza inanıyorum.
Osman ÇELİKKOL : Ormanlara baktığımızda genelde aralarında büyük yollar vardır. Ormanı 2’ye bölmüş gibiler. Nedeni nedir ?
Fevzi KÖSE : Yangın Emniyet Şeritleri
Onların yapılması orman yangınlarının bir yerden diğer tarafa atlamaması için yapılmıştır. Genelde ana sırtlarda yapılır. Orman yangınlarının daha fazla büyümemesi, daha geniş alanlara zarar vermemesi için uygulanan bir tedbir çalışmasıdır. Biz onlara yangın emniyet şeritleri diyoruz.
Devam Edecek…
Röportaj : Osman ÇELİKKOL
- Aytepe Mesire Restaurant’ta 14 Şubat Coşkusu
- İnci Restorant'ta Sürpriz Evlilik Teklifi
- Yılmaz Tilki Nişan Gecesi
- Erzurumlular Derneği Başkanının Mutlu Günü
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- CHP İl Başkanı Hikmet SAATÇİ Açılış Konuşması
- CHP'li Vekil Erdoğan ÖZYALÇIN'ın Konuşması
- CHP li Vekil Gaye USLUER'in Konuşması
- Cem AKBUDAK Koalisyon'un Neden Kurulmadığını Anlattı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim